Αρχική » Με υποδοχή Ιερών Λειψάνων ξεκίνησαν τα ’’Δημήτρια 2020’’

Με υποδοχή Ιερών Λειψάνων ξεκίνησαν τα ’’Δημήτρια 2020’’

από christina

 

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια έγινε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου τ.έ. η έναρξη των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020”, που διοργανώνει για 24 συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός, τιμώντας τον προστάτη, πολιούχο και ονοματοδότη του Ναού, της ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ Ιάκωβος πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και τους φιλοξενούμενους Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος και Ιερείς εισόδευσαν τα Ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τη συνοδεία των ψαλομένων απολυτικίων τους από την πολυμελή βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Καμαριάρη και χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών.

Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στον σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για τον  ασπασμό τους από τους πιστούς.

Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με δέηση που εψάλη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων υπέρ υγείας των νοσούντων από την πανδημία αδελφών μας, των ιατρών, ερευνητών και νοσηλευτών μετά των οικογενειών τους.

Πλήθος πιστών, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα έδωσε το παρόν.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα κατά το χρονικό διάστημα 4 έως 28 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο πρόγραμμα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020” του Ιερού Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ