Κάλεσμα   «καρδιακής προσευχής και δέησεως» υπέρ  της υγείας του Αρχιεπισκόπου απευθύνει με εγκυκλιό της  η  Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με συνοδικό εγκύκλιο προς  τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τους πιστούς.

 

ΤΟΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ως είναι ήδη γνωστόν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, νοσηλεύεται εις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αρχικώς εις την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έπειτα εις την Νευρολογική Κλινική, και δέχεται την φροντίδα της επιστήμης και των εκλεκτών Ιατρών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας Του.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, το Ιατρικό, το Νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τις άοκνες προσπάθειες και την προσφορά τους, τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, αλλά και προς όλους τους ασθενείς, με στόχο τη διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της ζωής και της υγείας.
Ταυτόχρονα, στρέφομε την σκέψη, τον νου και την καρδιά μας, στον Τρισάγιο Θεό, καθώς Εκείνος έχει τον πρώτο και τον έσχατο λόγο για όλους τους ανθρώπους και παρακαλούμε καρδιακά, όλοι μαζί, ως το Σώμα της Εκκλησίας, σε συναγερμό προσευχής και αναφοράς στον Θεό, υπέρ της υγείας του Πολυσεβάστου Γέροντος.
Με το Συνοδικό τούτο Εγκύκλιο Σημείωμα, κατόπιν ομόφωνης γνώμης πάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, απευθύνεται προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου, και παραγγέλει κάλεσμα καρδιακής προσευχής και δεήσεως, για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου και την παρέλευση της δοκιμασίας Του.
Καλούμαστε όλοι μαζί, αυτές τις ημέρες, Κλήρος και Λαός, να ενώσουμε τις προσευχές και τις δεήσεις μας, υπέρ της υγείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, μέσα εις την Θεία Λειτουργία, με την τέλεση Ιερών Παρακλήσεων και εις τις κατ’ ιδίαν προσευχές μας. Τούτο αποτελεί επιτακτικό χρέος ευγνωμοσύνης και ελάχιστο αντίδωρο στον Πολιό και Πολυσέβαστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο Οποίος, σε όλη την πορεία της ζωής Του πορεύεται και προσφέρεται «εν νηστείαις και αγρυπνίαις», προσευχόμενος νύκτα και ημέρα «υπέρ παντός του λαού».