Mε τα μέλη της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου  συναντήθηκε  ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας, του υπουργείου και του ΔΕΠΑΝ.

«Η παρουσία όλων όλων εδώ αποτελεί την επιτυχή έκβαση μιας συνεργασίας που θα προσφέρει στην εκκλησία ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης» σχολίασε κατά την υπογραφή του μνημονίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

«Η παρουσία μου εδώ έχει τον χαρακτήρα της δέσμευσης για την παροχή κάθε βοήθειας από το υπουργείο Ανάπτυξης» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο κ. Μαμσάκος είπε ότι η συμφωνία ανοίγει ορίζοντες συνεργασίας της εκκλησίας με το επίσημο κράτος.

Το Δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 ως “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με πρωτοβουλία είκοσι τριών οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα που ενίσχυσαν οικονομικά το Δίκτυο κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του.

Περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.