Αρχική » Στα Ιωάννινα γιόρτασαν τον πολιούχο Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

Στα Ιωάννινα γιόρτασαν τον πολιούχο Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

από kivotos

Με τριήμερες  λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν  φέτος τα Ιωάννινα τη μνήμη του Πολιούχου τους, Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 16.00 με τη μεταφορά της εικόνας του Αγίου από τον Σεπτό του Οίκο.

Μετά το πέρας της δέησης που ακολούθησε, η εικόνα μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο εικονοστάσι που βρίσκεται στην πύλη  του Κάστρου της πόλης. Στις 16.30 τελέστηκε δέηση και ακολούθησε η μεταφορά της εικόνας του Αγίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Πάργης. Ακολούθησε Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Στις 18.00 το απόγευμα  τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στις 21.00 ξεκίνησε η Ιερή Αγρυπνία.

Σήμερα, ημέρα  γιορτής του Αγίου και Πολιούχου των Ιωαννίνων, τελέστηκε στις 07.30 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου  αλλά και στον Σεπτό του Οίκο. Στη συνέχεια ,παρουσία πλήθους κόσμου  και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών , παρά το τσουχτερό κρύο και την ασθενή βροχόπτωση,  πραγματοποιήθηκε στις 10.30 η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων στο κέντρο της πόλης και η εναπόθεσή αυτών στον Μητροπολιτικό Ναό.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενώ τα Ιερά Λείψανα θα επιστρέψουν μετά την τέλεση  Εσπερινού και  Ιεράς Παράκλησις, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.



Πηγή: http://epirus-tv-news.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ