Αρχική » Μεγάλη συναυλία για το χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής

Μεγάλη συναυλία για το χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής

από kivotos

«Τα τραγούδια μας»: Αυτό ήταν το όνομα της εκδήλωσης που έγινε στις 16 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στο χριστιανικό τραγούδι. Την συναυλία χαιρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Η πρωτοτυπία ήταν στην παρουσίαση πολύ γνωστών τραγουδιών από συμφωνική ορχήστρα και μεγάλες χορωδίες. Τα τραγούδια ερμήνευσε η 50μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής την οποία διηύθυνε  ο κ. Ανδρέας Τσελίκας. Συμμετείχαν 200 χορωδοί με τα Μουσικά Σύνολα «Επτάχορδη Λύρα» Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό τη διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τσιμούρη, οι Παιδικές Χορωδίες του κ. Σπύρου Λάμπρου, η Παιδική Χορωδία Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Λιαμή, η Viva Voce υπό τη διεύθυνση του κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλου και  Con Anima υπό τη διεύθυνση της κ. Ιουλίας Τζανετουλάκου.

Συμμετείχε επίσης μικρό φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Χατζηνικολάου ενώ τραγούδησαν η κ. Καίτη Κουλλιά και ο κ. Κωνσταντίνος Μπιλάλης. Κανονάκι έπαιξε ο κ. Πάνος Δημητρακόπουλος.

Την ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια των τραγουδιών έκανε ο Ντίνος Γεωργούντζος και την σκηνοθεσία της συναυλίας ο Δημήτρης Αδάμης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ