Αρχική » Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Για να κατατροπώσουν τον θάνατο…»

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Για να κατατροπώσουν τον θάνατο…»

από christina

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Πλήθος πιστών, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα, έσπευσε να εκδηλώσει την οφειλόμενη τιμή στον Ευαγγελιστή Λουκά «τον αγαπητόν ιατρόν και συνεργόν του Αποστόλου Παύλου».

Ο Σεβασμιώτατος άρχισε το κήρυγμά του, δίνοντας το στίγμα της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας: «οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στην Εκκλησία, με το κάλεσμα της καμπάνας, για να λατρεύσουν τον Θεό, να κοινωνήσουν το Άχραντο Σώμα και Αίμα του Χριστού, για να νικήσουν την αρρώστια και να κατατροπώσουν το θάνατο».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τη βιοτή του αγίου Λουκά, ο οποίος συνδύασε άριστα την επιστημοσύνη της ιατρικής ιδιότητας με την ευαισθησία του καλλιτέχνη, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην αγιογράφηση του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μετά το θάνατο του απόστολου των Εθνών, περιόδευσε στη Θήβα, στη Βοιωτία και επισφράγισε την αγάπη του για το Θεό με τον μαρτυρικό, δια του απαγχονισμού, θάνατό του».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ