Αρχική » Φτιάχνουν και τουαλέτες στην Αγία Σοφία!

Φτιάχνουν και τουαλέτες στην Αγία Σοφία!

από christina

Oι παρεμβάσεις των τούρκων στην Αγιά Σοφιά όχι μόνο δεν συνάδουν με το μνημείο και την ιστορία του αλλά αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης.Πέραν των κουρτινών και των φωτοσκιών  τώρα προχωρούν στην κατασκευή τουαλετών στον χώρο  και ήδη έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός.

Τον διαγωνισμό προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν εκφράσει  αντιρρήσεις είναι και διάσημος Τούρκος καθηγητής Ιστορίας, Ιλμπέρ Ορταϊλί, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια κίνηση, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Αγία Σοφία δεν μπορούν να δημιουργηθούν κανάλια αποχέτευσης.

«Δεν μπορείτε να τοποθετείτε μια τουαλέτα παντού. Κάντε τη στο σπίτι σας. Εδώ και 1.500 χρόνια, η Αγία Σοφία δεν αποτελεί δημόσια τουαλέτα. Εδώ και 1500 χρόνια οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Αγία Σοφία για να κάνουν την τουαλέτα τους» είχε υπιοστηρίξει.

Το έργο ανατέθηκε στην Iras Yapı Organizasyon A.Ş και η κατασκευή των τουαλετών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Αυγούστου 2021.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ