Αρχική » Kλείνουν τζαμιά στη Γαλλία ,διώχνουν τζιχαντιστές

Kλείνουν τζαμιά στη Γαλλία ,διώχνουν τζιχαντιστές

από christina

Σκληραίνει τη στάση της η γαλλική κυβέρνηση  μετά την άγρια δολοφονία καθηγητή ιστορίας από τζιχαντιστή.Η δολοφονία προκάλεσε την οργή σε όλη τη Γαλλία με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν .Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο ενός τζαμιού έξω από το Παρίσι στο πλαίσιο της καταστολής ατόμων που είναι ύποπτοι για υποκίνηση μίσους, ενώ το Μεγάλο Τζαμί του Παντίν, το οποίο βρίσκεται στα βορειοανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, είχε ανεβάσει βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, πριν την επίθεση στον καθηγητή, με το οποίο εξαπέλυε μίσος εναντίον του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανάν, εξηγώντας τον λόγο της απαγόρευσης τόνισε πως ο διαχειριστής του τζαμιού διέδωσε το μήνυμα πως ο καθηγητής θα έπρεπε να εκφοβιστεί. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, φαίνεται πως ο λογαριασμός του μουσουλμανικού τεμένους στο Facebook ανήρτησε βίντεο που κατήγγειλε το μάθημα στο οποίο προβλήθηκαν τα σκίτσα του Μωάμεθ. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί το όνομα ενός μουσουλμάνου ιερέα, γνωστού για τις ακραίες ιδέες του στις Αρχές εδώ και 20 χρόνια, του Αμπντελχακίμ Σεφριουί, ο οποίος και προσήχθη μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί. Ο μουσουλμάνος ιερέας πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις μουσουλμάνων γονέων, μετά το μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, όπου ο 47χρονος παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Να θυμίσουμε πως μια σειρά από γονείς παραπονέθηκαν στο σχολείο όπου δίδασκε ο Σαμιέλ Πατί, στις 5 Οκτωβρίου, για το μάθημα που παρέδωσε αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης.

Ο Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε επίσης ότι θα προτείνει τη διάλυση του Συλλόγου κατά της Ισλαμοφοβίας (CCIF )που ιδρύθηκε το 2003 αλλά και του συλλόγου Baraka city τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς της Δημοκρατίας». Μέσα στο τριήμερο η αστυνομία έκανε 40 στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και ο υπουργός δήλωσε ότι προβλέπει άμεσα 20 έρευνες ημερησίως.

Η Γαλλία οργανώνει 231 απελάσεις ξένων που δεν έχουν άσυλο εκ των οποίων οι 180 είναι στη φυλακή. Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της βόρειας Αφρικής και τη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ