Αρχική » Ιερομόναχος 43 χρόνων νεκρός από κορωνοϊό στη Σερβία

Ιερομόναχος 43 χρόνων νεκρός από κορωνοϊό στη Σερβία

από christina

Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε 43χρονος Ιερομόναχος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου .Στην  επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου αναφέρεται:

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι στις 21 Οκτωβρίου 2020, στο Γενικό Νοσοκομείο του Μπαρ, ο Ιερομόναχος Πρόχορος Josifov, αδελφός της Μονής Cetinje, πέθανε μετά από μια σύντομη και σοβαρή ασθένεια που προκλήθηκε από λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό …

Ο Ιερομόναχος Πρόχορος κηδεύτηκε σήμερα στη Μονή Celija Dobrska, μετόχι της Μονής Cetinje, με την παρουσία της αδελφότητας της Μονής και ιερέων της ενορίας της Cetinje.

Ο πατήρ Πρόχορος γεννήθηκε το 1977 στην Κότσανη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας  και κατά τη βάπτισή του έλαβε το όνομα Ντούσαν. Τελείωσε την ιερατική σχολή στα Σκόπια και στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της ίδιας πόλης. Αφού συνήψε γάμο, από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, έλαβε τη χειροτονία του Διακόνου στη Μητρόπολη της Μπρεγκάλνιτσα. Εκάρη μοναχός στις 29 Οκτωβρίου 2010 στη Μονή Cetinje, στο Μαυροβούνιο…”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ