Αρχική » Βελγίου Αθηναγόρας: Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο

Βελγίου Αθηναγόρας: Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο

από christina

 Εγκύκλιο  εξέδωσε ο  Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας για τα μέτρα που πρέπει να τηρούν οι πιστοί εντός και εκτός των ναών.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ των άλλων :«Τα μέτρα έχουν ένα σημαντικό στόχο: την αποφυγή επαφής μεταξύ των ανθρώπων» εξήγησε οΠρωθυπουργός Alexander De Croo και συμπλήρωσε «επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε τα ακόλουθα: οι γιατροί και τα νοσοκομεία να συνεχίσουν να λειτουργούν κάνοντας τη δουλειά τους, τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, οι επιχειρήσεις μας να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την ευημερία και την υγεία των ανθρώπων.

Είναι καταπληκτικό ότι ο Πρωθυπουργός εζήτησε να φροντίζουμε ο ένας για το καλό του άλλου. «Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, εβδομάδες, ίσως και μήνες. Από την Κυριακή τα βράδια μας θα είναι λίγο πιόσκοτεινά με την χειμερινή ώρα. Και έτσι αν είστε ακμαίοι, θα μπορούν να υπολογίζουν σε σας και οισυνάνθρωποί μας, δίνοντας λίγο φως στις δύσκολες ημέρες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Καλό είναι να επικοινωνήσετε και με κάποιον που γνωρίζετε ότι έχει πρόβλημα». Τα νέα μέτρα που προστίθενται στα μέχρι σήμερα, ισχύουν από σήμερα και για ένα μήνα, μέχρι την 19η Νοεμβρίου 2020. Βεβαίως η περίοδος που θα ισχύσουν τα μέτρα θα εξαρτηθεί κυρίως από την συμπεριφορά μας» επιμένει πάλι ο Πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχει νόμος ή κανόνας που μπορεί νάσταματήση αυτόν τον ιο. Μόνον εμείς μπορούμε να το κάνουμε, αλλάζοντας την συμπεριφορά μας». Εύχομαι σε όλους καλό φθινόπωρο, και διατελώ μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης», καταλήγει η εγκύκλιος .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ