Αρχική » Χ. Οικονόμου: «Ακατανόητη και απαράδεκτη η ενέργεια του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου»

Χ. Οικονόμου: «Ακατανόητη και απαράδεκτη η ενέργεια του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου»

από christina

 

Με σκληρές εκφράσεις όπως ακατανόητη, αχαρακτήριστη, προκλητική και απαράδεκτη περιέγραψε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρήστος Οικονόμου, την ενέργεια του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου να μνημονεύσει τον μητροπολίτη Επιφάνιο ως προκαθήμενο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Εδώ έχουμε μια ακατανόητη, αχαρακτήριστη, προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια του Προκαθημένου και δεν ξέρω  αν αυτό το πράγμα έχει σχέση και με άλλους παραμέτρους»,

Ο κ. Οικονόμου είπε πως δεν γνωρίζει ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην μνημόνευση του Μητροπολίτη Ουκρανίας Επιφάνιου, αλλά επεσήμανε πως αυτή η ενέργεια ήταν αντικαταστατική, αντικανονική, αυθαίρετη και ως εκ τούτου μη γενόμενη αφού υπάρχει δεσμευτική απόφαση της 9 Σεπτεμβρίου που δεν του επέτρεπε στις 25 Οκτωβρίου κατά την χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης σε αυτή τη Μνημόνευση εν αγνοία και ερήμην των μελών της Συνόδου.

“Αιφνιδίασε τους πάντες μνημονεύοντας , παρά την γνώμη της Ιεράς Συνόδου παρά τους ορισμούς του Καταστατικού Χάρτη που ορίζει ότι η Σύνοδος αποφασίζει για όλα τα θέματα νομοκανονικά, λειτουργικά, δογματικά και ηθικά”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ