Αρχική » Εκαναν πίσω η Τουρκία για την αυριανή προσευχή στη Μονή της χώρας

Εκαναν πίσω η Τουρκία για την αυριανή προσευχή στη Μονή της χώρας

από christina

 

Tελικά  αύριο δε θα γίνει η προσευχή την οποία είχε εξαγγείλει και ο ίδιος ο Ερντογάν.Επισήμως  η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων DIYANET, η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι προετοιμασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η αναβολή οφείλεται στο γεγονός οτι το κλίμα είναι  ήδη τεταμένο και λόγω της κόντρας με τη Γαλλία.

Το γεγονός οτι τα  τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ότι «οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και αύριο θα πραγματοποιηθεί στο σημαντικό αυτό μνημείο της Ορθοδοξίας η πρώτη μουσουλμανική προσευχή παρουσία του ίδιου του Τούρκου προέδρου» προκαλεί προβληματισμό.

Μάλιστα, την προσευχή ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο ιμάμης επικεφαλής της DIYANET, Αλί Ερμπάς.

Ο Αλί Ερμπάς, σε ανάρτησή του με τη φωτογραφία της Ιεράς Μονής της Χώρας, που την αποκαλεί «Καριγιέ Τζαμί», αναφέρει ότι αποφασίστηκε να ανοίξει ξανά για λατρεία την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου.

Εύχεται, επίσης, ο Αλλάχ να ευχαριστηθεί με τους ήχους των προσευχών από τους μιναρέδες.

Η Γενί Σαφάκ προαναγγέλλει, μάλιστα, ότι έχουν ήδη στρωθεί τα χαλιά για τη μουσουλμανική προσευχή και είναι ίδια με εκείνα που έχουν στρωθεί στην Αγιά Σοφιά.

Nα σημειωθεί οτι η Ρωσική Εκκλησία αντέδρασε έντονα στην κάλυψη των ψηιδωτών με γυψοσανίδες  χαρακτηρίζοντας την ενέργεια την των Τούρκων βαρβαρότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ