Αρχική » Bαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος για τα θύματα σε Σάμο και Σμύρνη

Bαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος για τα θύματα σε Σάμο και Σμύρνη

από christina

Την λύπη τους για το τους θανάτους και τις καταστροφές σε Σάμο και Σμύρνη  που προκάλεσε ο φονικός σεισμός ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής Ελπιδοφόρος σε ανακοινώσεις  τους που εξέδωσαν χθες.

 

Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους σεισμοπλήκτους της Σμύρνης και της Σάμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε βόρεια της Σάμου, εκφράζει η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επικοινώνησε νωρίτερα με τους Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας για τους δύο γειτονικούς λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών και την ανακούφιση όλων των πληγέντων. Εύχεται, ο Κύριός μας να ενισχύει τις αρμόδιες Κρατικές και τοπικές αρχές στο έργο τους, και ιδιαιτέρως τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, τα οποία αγωνίζονται να εντοπίσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα θύματα και τις καταστροφές αναφέρθηκε  και ο  κ.Ελπιδοφόρος:

 

Στο φονικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.  Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως οι φυσικές καταστροφές θυμίζουν την ανθρώπινη αδυναμία μας υπογραμμίζοντας πως οι προσευχές όλων μας είναι σε Σάμο και Σμύρνη.

«Οι προσευχές μας συνοδεύουν όσους επλήγησαν από το σεισμό σε Ελλάδα και Τουρκία – ειδικά Σάμο και Σμύρνη. Οι φυσικές καταστροφές θυμίζουν την ανθρώπινη αδυναμία μας, και τη συμμετοχή του ενός στον πόνο του άλλου. Ας χαρίζει σε όλους ο Θεός το έλεός Του, παρηγοριά και ανακούφιση», γράφει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ