Στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Εκκλησία στο κρίσιμο αυτό στάδιο της πανδημίας αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χάρβαρντ, Παναγιώτης Μπεχράκης,ο  οποίος την κατηγορεί οτι δεν εμφανίστηκε ως ηγέτης , ενώ επιτίθεται και στους ιερείς που δεν φορούν μάσκες.

Ο καθηγητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και θέλοντας να αναφερθεί στη στάση που κράτησε η Εκκλησία μέχρι τώρα απέναντι στον Covid-19, σημείωσε πως “δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα να μην έχει εμφανιστεί ως ηγέτης” και πρόσθεσε πως “έπρεπε να παίξει έναν πιο ηγετικό ρόλο αφού ιστορικά έχει αποτελέσει το καταφύγιο της κοινωνίας όποτε αυτή δοκιμάζεται”.

Ο κ. Μπεχράκης φανερά ενοχλημένος από τους ιερείς που δεν φορούν μάσκα κατά την διάρκεια των ακολουθιών, ανέφερε πως “θα έπρεπε να την φορούν όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και όχι να καμαρώνουν που δεν φοράνε μάσκα ή και να επιτίθενται στη χρήση της”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως “οι ιερείς πρέπει να είναι οι μπροστάρηδες που θα οδηγούν τον κόσμο ώστε να χρησιμοποιεί την μάσκα και να κρατάει τις αποστάσεις”.

Από τα πυρά του καθηγητή πνευμονολογίας δεν γλύτωσαν ούτε οι ιεροψάλτες των εκκλησιών, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε “θα έπρεπε και αυτοί να χρησιμοποιούν μάσκα μόνοι τους, χωρίς να τους την επιβάλλει κανείς”, ενώ ξεκαθάρισε πως “εάν δεν τους την έχει επιβάλλει η Εκκλησία μέχρι τώρα καλό θα ήταν να τους την επιβάλλει η Πολιτεία”.

Ο κ. Μπεχράκης προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα διερωτήθηκε “γιατί όπως είδαμε την εκπαιδευτικό η οποία αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, δεν το βλέπουμε και με τον ιερωμένο που κάνει το ίδιο παράπτωμα και αντ’ αυτού καμαρώνει στην τηλεόραση”, κατέληξε ο καθηγητής.