Ο Πατριάρχης Ρουμανίας.κ. Δανιήλ έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευή που έπληξε τη Σάμο. 

Στην επιστολή προς τον κ.Ιερώνυμο αναφέρει:

«Μάθαμε με μεγάλη λύπη για τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε βόρεια του νησιού της Σάμου και που επηρέασε τους πληθυσμούς των γειτονικών χωρών Ελλάδα και Τουρκία.

Σε αυτές τις στιγμές κακουχίας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Προσευχόμαστε επίσης για τη θεραπεία των τραυματιών και για τη βοήθεια όλων εκείνων που έχουν πληγεί από αυτόν τον σεισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει ολόκληρο τον κόσμο από σεισμούς και άλλες καταστροφές.

 

Συλλυπητήρια Πούτιν για τα θύματα του σεισμού στη Σάμο

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τις «τραγικές συνέπειες του σεισμού στο Αιγαίο, που έπληξε ελληνικά νησιά» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τηλεγράφημά του στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τηλεγράφημα, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε συμπάθεια και συμπαράσταση σε όλους τους πληγέντες λόγω της φυσικής καταστροφής και ευχήθηκε την ταχύτερη αποκατάσταση των περιοχών της χώρας οι οποίες υπέστησαν ζημιές.