Αρχική » Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση σε Έλληνα ιερέα στη Λυών

Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση σε Έλληνα ιερέα στη Λυών

από christina

Στην σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση με όπλο κατά ιερέα,- ο οποίος νοσηλέυεται σε κρίσμη κατάστση – σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Λυών, προχώρησαν οι Αρχές, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα.

Αυτό το άτομο «που μπορεί να αντιστοιχεί στην περιγραφή που έδωσαν οι πρώτοι μάρτυρες» τέθηκε υπό κράτηση, αλλά δεν μετέφερε όπλο κατά την σύλληψή του και συνεχίζονται οι έλεγχοι για πιθανή εμπλοκή του.

Ο εισαγγελέας της Λυών, Νικολά Ζακέτ, επιβεβαίωσε την σύλληψη ενός υπόπτου, λέγοντας πως συνελήφθη σε κεμπαπτζίδικο.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λυών, όταν ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» διευκρίνισε η ίδια πηγή.Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό «στο ήπαρ και εξ επαφής» και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ