Αρχική » Αγιασμός στο “Σπίτι Αγάπης” Παλαμά

Αγιασμός στο “Σπίτι Αγάπης” Παλαμά

από christina

 

Ο Μητροπολίτης  Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο «Σπίτι Αγάπης» Παλαμά.Αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους αναφέρθηκε λεπτομερώς στη βοήθεια που προσφέρθηκε και συνεχίζει να προσφέρεται αυτές τις ημέρες στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας, αλλά και στους ανθρώπους που έχουν γενικότερα ανάγκες επιβίωσης, διότι η Εκκλησία το μόνο διαχωρισμό που κάνει είναι στους ανθρώπους, που έχουν πραγματική ανάγκη και σε αυτούς, που δεν έχουν. Ένα μήνα τώρα η βοήθεια, η οποία έχει προσφερθεί αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά είναι μεγάλη και επαινετή και σε ευρύ φάσμα. Διανεμήθηκαν:

φάρμακα, 

ρούχα για όλες τις ηλικίες των ανθρώπων,

περισσότερες από 550 κουβέρτες και σεντόνια,

372 στρώματα και 54 κρεβάτια, τα οποία αγοράσαμε από προμηθευτές της τοπικής μας κοινωνίας τόσο της Καρδίτσας όσο και των Φαρσάλων,

δέματα με τρόφιμα σε περισσότερες από 700 οικογένειες,

5 νταλίκες με εμφιαλωμένα νερά για τα χωριά που το νερό τους δεν ήταν πόσιμο,

79 πετρογκάζ, για να μπορούν οι άνθρωποι να μαγειρεύουν μόνοι τους,

καθαριστικά και

είδη υγιεινής.

Επίσης, στα κατά τόπους «Σπίτια Αγάπης» οι μερίδες φαγητού πολλαπλασιάστηκαν. Ιδιαίτερα στα «Σπίτια Αγάπης» Καρδίτσας και Αγναντερού οι μερίδες έφτασαν από 120 τις 260 και από 28 τις 90 κατά μέσο όρο. Στο «Σπίτι Αγάπης» του Παλαμά μαγειρεύονται άλλες 30 μερίδες για να καλύψουν τις ανάγκες στα της Τ.Κ. Καλογριανών.

Για όλα αυτά αφιλοκερδώς διακονούν αρκετοί αδελφοί μας, ιερείς και λαϊκοί, τόσο σε κεντρικό επίπεδο στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως μας, που έχει όλο το συντονισμό, όσο και στα «Σπίτια Αγάπης» αλλά και στα Ενοριακά Φιλόπτωχα.

     Με την ευκαιρία του Αγιασμού ο Δήμος Παλαμά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γεώργιο Σακελλαρίου ευχαριστώντας τις εθελόντριες κυρίες του «Σπιτιού Αγάπης» για την βοήθεια που προσφέρουν στους εμπερίστατους δημότες του πραγματοποίησε ευχαριστήριο γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ