Αρχική » Κρούσματα κορωνοϊού και στο γηροκομείο της μητρόπολης Καβάλας

Κρούσματα κορωνοϊού και στο γηροκομείο της μητρόπολης Καβάλας

από christina

 Κρούσματα κορονοϊού,  εντοπίστηκαν στο Προκόπειο Γηροκομείο Καβάλας, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλλίπων, Νεαπόλεως και Θάσου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε τρόφιμους και εργαζόμενους του γηροκομείου.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας μεταφέρθηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων και ένας 83χρονος ο οποίος εξέπνευσε. Η κλινική πορεία των υπολοίπων δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Οι επισκέψεις στο νοσοκομείο έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πώς εισήλθε στο γηροκομείο ο ιός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ξεκαθαρίζει ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων, όπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τουςΣχετικά επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων “Ο Άγιος Σίλας” (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού τα οποία εντόπισε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε τροφίμους

Στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Kavalapost ξεκαθαρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι απόλυτη προτεραιότητα της Διοίκησης του Ιδρύματος είναι η προστασία της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων, αλλά και των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ τονίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ” (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, ὀπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προ­νοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, ἐτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρὀς αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού σε περιθαλ­πο­μένους και εργαζομέ­νους του Ιδρύματος. Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραί­τητες υπεύθυνες ενέρ­γειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμ­φωνα με τις υποδείξεις τοῦ ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, ὀπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθη­σίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ