Αρχική » Κύπρου: Θα υπάρξουν τιμωρίες για τους απείθαρχους μητροπολίτες

Κύπρου: Θα υπάρξουν τιμωρίες για τους απείθαρχους μητροπολίτες

από christina

Tην ώρα όπου πολιτική και θρησκευτική ηγεσία η της Ρωσίας  αλλά και ντόπιοι  μητροπολίτες κατηγορούν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.Χρυσόστομο  για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας  της Ουκρανίας  ο ιεράρχης μιλώντας στο ΡΙΚ τόνισε ότι «σαφώς η Εκκλησία της Κύπρου βγήκε ενισχυμένη. Δεν υπάρχει σχίσμα στην Κυπριακή Εκκλησία. Ούτε κρίση. Υπάρχει ένας ετσιθελισμός που θα σβήσει. Δεν θά τους περάσει. Οι αποφάσεις της Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους μητροπολίτες και τον αρχιεπίσκοπο”

Για όσους  εξέφρασαν τη διαφωνία  τους  για την αποφασή του  να μνημονεύσει τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνειο τόνισε:  «Δεν τους πέφτει λόγος. Το πολύ πολύ θα πουν, δεν λειτουργούμε μαζί σου (σ.σ τον ίδιο). Λειτουργούμε όλοι μαζί μερικές φορές τον χρόνο όταν έχουμε πανηγυρικές εκδηλώσεις. Αν τους προκαλέσω σε συλλείτουργο δεν μπορούν να μην έρθουν. Όταν θα τους προσκαλέσω μπορούν να μην παρευρεθούν μόνο αν ασθενούν.Εάν επιλέξουν να μην παρευρεθούν τότε υπάρχουν τιμωρίες .Από επίπληξη μέχρι και καθαίρεση. Δεν είναι παίξε γέλασε. Δεν μπορεί ο καθένας να κάμνει ό,τι θέλει μες την Εκκλησία», τόνισε.

Πρόσθεσε δε  πως «Η Εκκλησία συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος είναι ζωντανός οργανισμός. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Όλοι την έχουμε ανάγκη. Κάποιος θα ζητήσει Σύνοδο. Η Σύνοδος θα του πει ότι επειδή σφάλλεις, μάθε πρώτα να υπακούς», ανέφερε, εννοώντας δηλαδή ότι αν κάποιος από τους διαφωνούντες Συνοδικούς ζητήσει Σύνοδο για ζήτημα δικό του η Σύνοδος θα τον απορρίψει.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι συμπεριφορά των 4 μητροπολιτών δεν θα έχει συνέχεια. «Πιστεύω ότι θα τους περάσει. Δεν θα επιμένουν. Δεν υπάρχει λόγος», ενώ ερωτηθείς για τους λόγους της διαφωνίας ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν θέλει να ξύνει παλιές πληγές. «Είναι άλλοι οι λόγοι…Ήταν ένα σφάλμα», είπε με νόημα. «Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντοτε ανοιχτή. Τους περίμενα να έρθουν και είπα ότι και εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα έφευγα από την Εκκλησία και θα πήγαινα στον Αρχιεπίσκοπο να διαμαρτυρηθώ. Σε όσους ήρθαν είπα τους λόγους που το έκανα», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ