Αρχική » Αυστραλίας Μακάριος: «Η ελληνική γλώσσα είναι ιερή»

Αυστραλίας Μακάριος: «Η ελληνική γλώσσα είναι ιερή»

από christina

 

Ο  Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συναντήθηκε με την Επιτροπή Διάσωσης του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο LaTrobe της Μελβούρνης.

Ήδη ενημερωμένος για τις δραστηριότητες της Επιτροπής, ευλόγησε το έργο της και ζήτησε να μάθει με ποιους άλλους τρόπους θα μπορούσε να στηρίξει τόσο το έργο της Επιτροπής, όσο και το πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών, ενώ δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των τριτοβάθμιων σπουδών στην ελληνική γλώσσα στη Μελβούρνη.

Επίσης, τόνισε ότι η ελληνική είναι γλώσσα ιερή και ότι όλοι οι φορείς της παροικίας θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί από κοινού. “Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε και δεν πρέπει να λείψει κανείς από τον αγώνα αυτό”, πρόσθεσε.

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου και τις βοήθειες που ήδη έχει παρέχει.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Τrobe με επαφές μεταξύ του Πανεπιστημίου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και της Ειδικής Επιτροπής που έχει συστηθεί από ομογενειακούς φορείς για τη διαχείριση του προβλήματος.

Το Πανεπιστήμιο εξέφρασε πρόσφατα τα σχέδιά του για την κατάργηση του προγράμματος, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από το χώρο της παροικίας, πολιτικά κόμματα και την Ελληνική ομογένεια.

Σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου LaTrobe συγκέντρωσε πάνω από 6.200 υπογραφές μέσα σε μια εβδομάδα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ