Οι εκκλησίες της Ιρλανδίας έχουν κληθεί να δημιουργήσουν ένα σύστημα online κρατήσεων, προκειμένου να καλύψουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία ενθαρρύνεται επίσης ως τρόπος παρακολούθησης του αριθμού των επισκεπτών, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Εν μέσω των αυστηρών περιορισμών του Covid-19 αυτήν την εορταστική περίοδο, ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες εκκλησίες της χώρας μπορεί να υποχρεωθούν να ζητήσουν από τους ενορίτες να κάνουν κράτηση για μια θέση στη Λειτουργία.

Η Ιρλανδία έχει εισέλθει επίσημα στους περιορισμούς επιπέδου 3 από την Τρίτη, και ως εκ τούτου, οι θρησκευτικές λειτουργίες περιορίζονται σε 50 άτομα ανά Λειτουργία.

Σε επιλεγμένες λίγες μεγαλύτερες εκκλησίες θα δοθεί άδεια για αύξηση αυτού του αριθμού, αλλά υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Λόγω της χριστουγεννιάτικης ζήτησης, η οποία συνήθως αντικατοπτρίζεται σε εκκλησίες γεμάτες με πιστούς, ορισμένοι ιερείς έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία υπηρεσιών κράτησης, με πολλές άλλες εκκλησίες να αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης όχι μόνο παρότρυνε τις εκκλησίες να δημιουργήσουν τρόπους κράτησης online, αλλά και τους συμβούλεψε να προγραμματίσουν περισσότερες Λειτουργίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και να διατηρήσουν τους πάντες ασφαλείς.