Αρχική » Επιτροπή προστασίας των Χριστιανών με αφορμή την Αγιά Σοφιά

Επιτροπή προστασίας των Χριστιανών με αφορμή την Αγιά Σοφιά

από christina

Tα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον 50 χώρες στον κόσμο οι χριστιανοί  υφίστανται διώξεις και πολλοί χάνουν τη ζωή τους.Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στις  ΗΠΑ  δημιουργήθηκε η Ορθόδοξη Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (OPAC) της οποίας ο σκοπός είναι  ο εντοπισμός των διώξεων αυτών  και η καταπολέμηση του φαινομένου  που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις .

Η κορυφαία αντιχριστιανική ενέργεια η οποία επίσπευσε τη δημιουργία της οργάνωσης είναι η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος που εκτός των χαρακτηρίζεται και ως παραβίαση της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Μεταξύ των ιδρυτών της επιτροπής είναι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Για πολύ καιρό, η ταπείνωση και η κατάφωρη δίωξη των Χριστιανών θεωρούνταν το status quo» ανέφερε ένας εκ των ιδρυτών, ο κ. Γιώργος Τζιτζίκος πρώην σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε κυρίως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα υψώσουμε τη φωνή μας για όλους τους πιστούς, επειδή η μισαλλοδοξία ενός πράγματος είναι καταπίεση για όλους. Ο OPAC θα λάμψει χωρίς φόβο ή δισταγμό για την αλήθεια για το τι συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα. Ελπίζουμε συνεργασία με εκείνους που μοιράζονται τις αξίες και τους στόχους μας «, δήλωσε ο κ. Τζιτζίκος.

 Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής  ” αυτή  σκοπεύει να προστατεύσει τους Χριστιανούς από σφαγές, απαγωγές και να προστατεύσει χριστιανικά μνημεία. Πολλά μνημεία έχουν καταστραφεί, ειδικά στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Το έργο μπορεί να βοηθήσει τους Χριστιανούς στην αφρικανική ήπειρο, στην Ασία, σε περιοχές όπου οι Χριστιανοί έμειναν απροστάτευτοι … Η Επιτροπή θα προσπαθήσει να προστατεύσει ανθρώπους και μνημεία”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ