Αρχική » Ανοικτό το θέμα των ναών για την κυβέρνηση

Ανοικτό το θέμα των ναών για την κυβέρνηση

από christina

 

Εντός των επομένων ημέρων αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη λειτουργία των ιερών ναών τις ημέρες των εορτών, ανακοίνωσε σήμερα  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι θα προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ. Ιερώνυμο.

‘Οπως είπε  «αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο».

Ο κ.Πέτσας μίλσε για τα διαφορετικά Χριστούγεννα: «Έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Ας ξεπεράσουμε την κόπωση και ας παραμερίσουμε τον εφησυχασμό έτσι ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να νικήσουμε οριστικά τον κορονοϊό τους επόμενους μήνες. Μαζί με τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα, έρχεται και η ελπίδα που φέρνει η επιστήμη, σε ολόκληρο τον κόσμο, με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».Να τονιστεί εδώ οτι πολλοί μητροπολίτες έχουν ζητήσει τις γιορτές  οι ναοί να είναι ανοικτοί έστω υπό αυστηρούς όρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ