Κυλιόμενες λειτουργίες και διπλασιασμό πιστών στους ναούς θα ζητήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) από την κυβέρνηση για τις ημέρες των γιορτών.Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αυτή την ώρα σύγκρουση με την Εκκλησία και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη των εμβολιασμών όπου ήδη έχει ζητήσει την στηριξή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που  είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση , αν και επανέλαβε την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν υπάρχει διαφωνία τα Χριστούγεννα να γίνουν κυλιόμενες Λειτουργίες, ακόμα και 4, για την εξυπηρέτηση περισσότερων πιστών και 2 κυλιόμενες τα Θεοφάνια, όπου θα μπορέσει να μοιραστεί σε μπουκαλάκι ο αγιασμός και σε συσκευασία το αντίδωρο. Επίσης, συμφωνήθηκε να μη γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Πάντως αντίθετοι στο άνοιγμα των ναών είναι οι επιστήμονες οι  οποίοι εκτιμούν οτι το άνοιγμα των ναών θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ότι το κλείσιμο.