Αρχική » Την “Κιβωτό του Κόσμου” επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Την “Κιβωτό του Κόσμου” επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

από kivotos

«Να διαβάζετε, για να αποκτήσετε γερά θεμέλια» συμβούλευσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη επισκέφθηκαν την «Κιβωτό του Κόσμου» και τους υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος της Κιβωτού π. Αντώνιος Παπανικολάου, οι συνεργάτες της Κιβωτού καθώς και δεκάδες παιδιά.

Ο π. Αντώνιος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις και το έργο της Κιβωτού, ενώ πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση και στη συνέχεια μία θεατρική παράσταση στην οποία έπαιζαν τα παιδιά, με θέμα τον Μέγα Βασίλειο.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «μου αρέσει η λέξη Κιβωτός. Μέσα στην Κιβωτό υπήρξε όλη η δημιουργία, οι άνθρωποι, η φύση, τα ζώα. Αντιμετώπισαν τις θύελλες της ζωής και όταν ήρθε η ώρα, βγήκαν και ξαναπήρε ο καθένας το δρόμο του. Δεν ξέχασαν, όμως, πώς έζησαν μέσα στην Κιβωτό και ό,τι έμαθαν. Θεωρούσαν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, είναι αδελφός. Έτσι και εδώ, παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, πλέον έχουν σχέσεις αδελφικές. Αυτά τα χρόνια σας σημαδεύουν και μπαίνουν τα θεμέλια για να χτίσετε τη ζωή σας».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε τα παιδιά να βάλουν γερά θεμέλια μέσα από τις γνώσεις, τις συζητήσεις που γίνονται εκεί μέσα, τις διδασκαλίες και τα παραδείγματα ζωής που υποδεικνύει ο π. Αντώνιος και οι συνεργάτες του. Παρότρυνε, επίσης, τα παιδιά κάθε φορά που κάνουν λάθη να φροντίζουν να τα διορθώνουν και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

Στη συνέχεια τα παιδιά έδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο ζωγραφιές και δώρα που έφτιαξαν μόνα τους, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τους έδωσε από ένα μικρό σταυρουδάκι για ευλογία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ