Αρχική » Δημητριάδος Ιγνάτιος: Θα κάνω το εμβόλιο του covid 19

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Θα κάνω το εμβόλιο του covid 19

από christina

 

Υπέρ της προσπάθειας του εθνικού εμβολιασμού ενάντια στην πανδημία του covid 19 που αναμένεται στις αρχές του νέου έτους τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος . Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  και ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο προκειμένου να προφυλαχθεί από τον κορονοιό καθώς ανήκει πλέον στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο Θεός μας έστειλε τον κορονοιό για μας παιδαγωγήσει και τώρα μας δίνει το εμβόλιο για να απαλλαγούμε από αυτόν τον εφιάλτη αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε παράλληλα και την ικανοποίηση του γιατί βρέθηκε, τελικά, η χρυσή τομή στον τρόπο λειτουργίας των ναών την περίοδο των εορτών, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν πανελλαδικά, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να επισημαίνει ότι «αυτές τις μέρες δώσαμε μια μάχη» με την κυβέρνηση να υπαναχωρεί στο παραπέντε, εγκρίνοντας την βελτιωμένη πρόταση, που ανοίγει τους ναούς και την Πρωτοχρονιά αφενός, αφετέρου διευρύνει τον αριθμό των πιστών, που θα μπορούν να παραστούν.

Οι θείες λειτουργίες θα τελεστούν παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε χθες. Ο αριθμός των πιστών καθορίζεται μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς, ενώ στην αρχική ανακοίνωση ήταν 25, με τον συνολικό αριθμό στους υπόλοιπους Ναούς μέχρι 25 άτομα, έναντι 9, στην πρώτη ανακοίνωση.Με την προτροπή της Ιεράς Συνόδου σε όλες τις Μητροπόλεις να τηρούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση, σε ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών πέραν της μιας, που υπάρχει η δυνατότητα τις συγκεκριμένες ημέρες, με τις αποστάσεις μεταξύ των πιστών να καθορίζονται στα δύο περίπου μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών να είναι αυτονόητη.Τις υπόλοιπες ώρες, οι ναοί θα παραμένουν ανοιχτοί για προσκύνημα και ατομική λατρεία, ενώ δεν θα τελεστεί για πρώτη φορά η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία ανήμερα των Θεοφανίων.

 

 


Πηγή: Τessaliatv.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ