Αρχική » Η Αγία Ιουλιανή που τιμάμε σήμερα

Η Αγία Ιουλιανή που τιμάμε σήμερα

από christina

 

Αν και πολλά στοιχεία δεν είναι γνωστά η Αγία Ιουλιανή  ανήκει στην κατηγορία εκείνη των μαρτύρων που προτίμησαν να δώσουν τη ζωή τους στον αγώνα τους κατά των ειδωλολατρών.Το θαυμαστό στην περίπτωση της ιουλιανής είναι οτι για χάρη της μαρτύρησαν 630 άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είχαν ασπαστεί τον χρισταινισμό.

Σύμφωνα, λοιπόν,  με την παράδοση οι γονείς της  που  ήταν ειδωλολάτρες  ήθελαν να την αρραβωνιάσουν με έναν αξιωματούχο  της Αντιόχειας, τον Ελεύσιο. 

Η Ιουλιανή αρνήθηκε αγνοώντας για πρώτη φορά  τη θέληση των γονέων της  γεγονός που προκάλεσε την οργή του Ελεύσιου.Με την άνεση  που του παρείχε η εξουσία ο Ελεύσιος παρακολούθησε για πολύ καιρό την Ιουλιανή, έμαθε ότι εν αγνοία των γονέων της είχε γίνει χριστιανή. Έτσι  την κατήγγειλε στον έπαρχο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί.

Μέσα στη φυλακή, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να γίνει σύζυγος του Ελευσίου και να αποφύγει  τον θάνατο. Αλλά  χωρίς αποτέλεσμα .η Ιουλιανή προτιμούσε να πεθάνει, παρά να πάρει ειδωλολάτρη σύζυγο. Βασανίστηκε με κάθε τρόπο και μέσο  εως ότου αποκεφαλιστεί.Σύμφωνα με την παράδοση  ο Ελεύσιος, όταν βρέθηκε ναυαγός σε κάποιο άγνωστο νησί, βρήκε τραγικό τέλος, όταν τον κατασπάραξε ένα άγριο λιοντάρι.

Μαζί με την Ιουλιανή σφιαγιάστηκαν άλλοι 500  οι οποίοι είχαν γίνει χριστιανοί  επειδή είχαν πιστέψει στην Ιουλιανή.Το ίδιο συνέβη και με άλλες 130 γυναίκες που μαρτύρησαν για χάρη της…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ