Αρχική » Ερντογάν: Στέμμα του 2020 η Αγιά Σοφιά

Ερντογάν: Στέμμα του 2020 η Αγιά Σοφιά

από christina

Oσοι ήλπιζαν  οτι τη νεά χρονιά θα μπορούσαν (ίσως) οι παρεμβάσεις της διεθνούς κοινότητας και έπαινανα τόπο στον Ερτνογάν και να επεναξέταζε το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , δεν φαίνεται να έχουν κατανοήσει την τακτική της τουρκικής κυβέρνησης.

¨ολα δείχνουν πως η  μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα είναι και τη νέα χρονιά  η μεγάλη επιτυχία για τον Ερντογάν .Ο Τούρκος πρόεδρος μετά την πρωτοχρονιάτικη προσευχή του χαρακτήρισε την μετατροπή σε τέμενος “ως το στέμμα του 2020”.

Λίγο αργότερα ο  Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν   με αναρτησή του στο twitter  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τούρκο Πρόεδρο για την Αγιά Σοφιά τονίζοντας πως  «εκείνοι που ενοχλούνται από το άνοιγμα και τη χαρά του έθνους μας αγωνίζονται με όλα όσα ανήκουν σε αυτό το έθνος. Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του έτους 2020.»  Για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρό μας”.

Επίσης ανέφερε πως η Τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίζει να εργάζεται  για την ενίσχυση των αξιών του έθνους . “Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το έθνος μας ευτυχισμένο. Η αρχή ότι η κυριαρχία ανήκει στο έθνος θα συνεχίσει να είναι η πυξίδα μας. Πόσο χαρούμενοι είναι αυτοί που παρευρίσκονται στην προσευχή και τη χαρά του έθνους μας», ανέφερε.

 Υπενθυμίζεται οτι την παραπονή της Αγιά Σοφιάς ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε  ότι η απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στην Αγιά Σοφιά έρχεται να εξαλείψει μία φρικτή δεκαετία.

«Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις οδυνηρές μέρες όταν αγωνιστήκαμε με την πανδημία του κοροναϊού, ως έθνος, λάβαμε πολλά καλά νέα από τον Κύριό μας. Bιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα» τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.Η απόφαση να ανοίξει η Αγία Σοφία, πρόσθεσε, απλώς εξαλείφει μια φρικτή δεκαετία.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Μονή Σουμελά, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία έδειξε ότι δεν έχει προβλήματα με τις θρησκευτικές ελευθερίες, με κάποια βήματα που κάναμε».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ