Αρχική » Τρίκκης Χρυσόστομος: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν ιερέα να κάνει τον γιατρό για το εμβόλιο

Τρίκκης Χρυσόστομος: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν ιερέα να κάνει τον γιατρό για το εμβόλιο

από christina

Άστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ.Χρυσόστομος για το θέμα του εμβολίου και ζήτησε από τους ιερείς και τους ανθρώπους της τοπικής Εκκλησίας να μην παριστάνουν τους γιατρούς , να μην γκρινιάζουν και να μην διαμαρτύρονται.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν παπά να κάνει τον γιατρό για το εμβόλιο και να διχάσει τον κόσμο” ενώ ζήτησε από τους  ιερεις  της μητρόπολης να προσέχουν από δω και πέρα τι λένε στα κηρύγματά τους και στις εξομολογήσεις που κάνουν και να μην λένε στους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο :” Οι παπάδες πρέπει να είναι με τα πνευματικά τους και οι ιατροί με τα ιατρικά τους. “Αν κάποιος πρέπει να κάνει το εμβόλιο ή όχι θα πρέπει να ακούσει μόνο τον γιατρό του και να κάνει ότι αυτός τον συμβουλεύσει. Ο παπάς δεν μπορεί να κάνει τον γιατρό και ούτε έχει καμία δουλειά να κάνει το γιατρό.Πως θα έρθω εγώ να σου πω να κάνεις το εμβόλιο αν εσύ είσαι αλλεργικός και πας και πεθάνεις; Πως θα έρθω εγώ να σου πω να κάνεις το εμβόλιο αν ο γιατρός δεν σου το επιτρέπει;”, προσθέτοντας συγχρόνως πως “οι παπάδες είναι υπεύθυνοι μόνο για το πνευματικό εμβόλιο που είναι η Θεία κοινωνία. Μόνο για αυτό το εμβόλιο θα ρωτάτε τους παπάδες και τους πνευματικούς σας αν σας επιτρέπουν να το κάνετε, δηλαδή να κοινωνήσετε. Για το άλλο εμβόλιο υπεύθυνοι είναι μόνο οι γιατροί”, τόνισε.

Παράλληλα ζήτησε από τους επιστήμονες να μην παρεμβαίνουν σε εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας:

“Δεν επιτρέπω ούτε στους επιστήμονες να μας πουν να μην κοινωνήσουμε”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως “όλοι αυτοί καλό θα είναι να πάνε να κάνουν την δουλειά τους. Δεν έχουν καμία σχέση και καμία δουλειά ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι γιατροί, να μας μιλούν για την θεία κοινωνία”.

Δεν άφησε όμως περιθώρια στους ιερείς να αντιδρούν κατά το δοκούν:”Ολοι αυτοί οι παπάδες που πρώτοι φώναζαν κατά της μάσκας και λέγαν ότι η χρήση της δεν είναι σωστή ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο νοσοκομείο και κάποιοι από αυτούς πέθαναν.Να βγάλουμε τότε και τα τζάμια από τις εικόνες αφού το τζάμι είναι μια μάσκα προστασίας στην εικόνα. Αφού δεν φιλάμε την εικόνα, δεν φιλάμε το λείψανο, φιλάμε το τζάμι. Από κάτω είναι το λείψανο και δεν πάθαμε τίποτα”.

Ο κ. Χρυσόστομος, ζήτησε επίσης από τους ανθρώπους της Εκκλησίας να μην διαμαρτύρονται:”Ολα μας φταίνε. Εδώ oι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν λύσεις για να ανοίξουν τα μαγαζιά, να ανοίξουν οι Εκκλησίες, να ανοίξουν τα νοικοκυριά, να ανοίξουν τα δημαρχεία και εμείς αντί να βρούμε αιτία να λέμε δόξα τω Θεώ να τα ανοίξουμε, ψάχνουμε κάθε φορά που βρίσκεται κάτι να το χτυπήσουμε και να το πυροβολήσουμε.

Να κλείσουμε τα στόματα και να μην κάθεται ο καθένας μας και βγάζει ότι του κατέβει από το κεφάλι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού ο θάνατος δεν κοιτάζει ούτε δεσποτάδες, ούτε παπάδες, ούτε δημάρχους, ούτε πολιτικούς. Όλοι ανεξαιρέτως είμαστε άνθρωποι”. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ