"Χαίρομαι να βλέπω αυτήν την ποικιλία δραστηριοτήτων για τη νεότητα, γιατί αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν και να έχουν διέξοδο", επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής για τους ιερείς που διακονούν στον τομέα αυτό.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και το Γραφείο Νεότητας παρέθεσαν ευχαριστήριο γεύμα στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης για τους ιερείς που εργάζονται για τους νέους που προσέρχονται στην Εκκλησία και εκτός από τη Λειτουργική ζωή θέλουν να συμμετέχουν και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις ενορίες. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος π.Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας π.Συμεών Βενετσάνος ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους και αναφέρθηκε συνοπτικά στους τομείς των δραστηριοτήτων που λειτουργούν στις ενορίες και αφορούν στους νέους.Έκανε λόγο για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά καιρούς για την επιμόρφωση των στελεχών, για την παιδική και νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής, αλλά και για τις κατασκηνώσεις του Αυλώνα Αττικής, επισημαίνοντας πως "κανείς δεν περισσεύει και όλοι έχουν θέση στη διακονία της Εκκλησίας".

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, τόνισε ότι η νεότητα είναι το σπουδαιότερο και το πιο δύσκολο έργο σε κάθε ενορία. Το έργο αυτό, είπε, θέλει διαδοχή προσώπων και αυτό είναι το δυσκολότερο σημείο του. Οι νέοι, συνέχισε, θέλουν στην πλειονότητά τους να έρχονται στην Εκκλησία, αλλά δεν έχουμε πάντα τα στελέχη που μπορούν να διακονούν τη νεότητα. Χαίρομαι,όμως, επισήμανε ο Μακαριώτατος, να βλέπω αυτήν την ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι περισσότερες ενορίες για τους νέους, γιατί αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά αφενός μπορούν να επιλέξουν και αφετέρου να έχουν διέξοδο στην καθημερινότητά τους. Στα παιδιά πρέπει να δώσουμε το ουσιαστικότερο απ' την ψυχή μας, την πίστη και τη δύναμη και εύχομαι να είναι διάχυτος ο καρπός στη νεολαία και να χαιρόμαστε για τα παιδιά μας, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Αρχιεπισκοπής με παραδοσιακά τραγούδια. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Γεώργιος Δεμελής μίλησε για τη λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του στη σχολή. Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης.