Αρχική » Συστάσεις από ..αστυνομία και Ιεράρχες για την τήρηση των μέτρων

Συστάσεις από ..αστυνομία και Ιεράρχες για την τήρηση των μέτρων

από christina

Συστάσεις προς όλους τους Ιεράρχες  να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα απευθύνει ο αρχιεπίσκοπος  όπως προβλέπει η προηγούμενη  ΚΥΑ ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού εντός των ναών. Ο κ.Ιερώνυμος ζητά οι Θείες Λειτουργίες να τελειώνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα και οι πιστοί να παίρνουν τον αγιασμό με απόλυτη τάξη.

Για την αποφυγή συνωστισμού ρόλο θα έχει και η Αστυνομία:

 «Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Στο μεταξύ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις τριών πολιτών που στρέφονταν κατά των αποφάσεων της πολιτείας για περιορισμένο αριθμό πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων.Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην απόφαση του επικαλέστηκε λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.Να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ