Αρχική » Μυστικός δείπνος Ιερώνυμου -Σακελλαροπούλου

Μυστικός δείπνος Ιερώνυμου -Σακελλαροπούλου

από christina

Συνάντηση  κάτω από άκρα μυστικότητα είχε ο  κ. Ιερώνυμος με την πρόεδρο της Δημοκρατίας  στην Αρχιεπισκοπή. ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε  υποτίθεται”ιδιωτικό δείπνο”  την  προηγούμενη Πέμπτη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να γίνει  καμία ανακοίνωση και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της συνάντησης αυτής ήταν μια  “ουσιαστική γνωριμία”  και  η συνέχιση των  σχέσεων που είχαν με τον προηγούμενο πρόεδρο τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο . Από την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου  πολλοί μητροπολίτες είχαν τις επιφυλάξεις  τους ενώ η μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου  στη δοξολογία για τη πρωτοχρονιά είχε σχολιαστεί αρνητικά.

Τότε και μετά της επικρίσεις που δέχτηκε η Προεδρία  εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν:”Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, από το γραφείο της Προεδρίας διευκρινίζονται τα εξής:

Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων’.

Κατά το δείπνο, που αποκάλυψε η “Καθημερνινή”, ανταλλάχτηκαν απόψεις για τον ρόλο της Εκκλησίας στη στήριξη της κοινωνίας  την περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Δεδομένο είναι όμως οτι  ο κ.Ι ερώνυμος αναζητά συμμάχους  καθώς οι σχέσεις του με τον κ.Μητσοτάκη δεν ήταν και δεν είναι οι καλύτερες.

 


Πηγή: Ορθοδοξία Ινφο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ