Αρχική » Συντονιστής ο Τ. Κουίκ μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το προσφυγικό

Συντονιστής ο Τ. Κουίκ μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το προσφυγικό

από kivotos

Με εντολή του πρωθυπουργού προωθείται η στενότερη συνεργασία της κυβέρνησης με την Εκκλησία, η οποία στέκεται σημαντικός συμπαραστάτης με τις κοινωνικές δομές της, στο δυσανάλογο βάρος που σηκώνει η χώρα μας από την αυξανόμενη προσφυγική ροή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει να αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, ώστε να ενισχυθούν και να προωθηθούν κοινές δράσεις για την βοήθεια των προσφύγων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.

Άλλωστε, στις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την θρησκευτική ηγεσία της χώρας και σε συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισημάνθηκε η ανάγκη να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα μέσα που διαθέτει η Εκκλησία για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος προσφύγων από τη Συρία.

Υπογραμμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή», συνεργάζεται με την Πολιτεία στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, προσφέροντας δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού, τυποποιημένα τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα, σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα τα Κέντρα ταυτοποίησης (hotspots).

Τέλος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Κουίκ, και οι Μητροπόλεις άλλων περιοχών της Ελλάδας προβαίνουν σε ερανικές πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες, όπως πρόσφατα η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ