Αρχική » Θεμελίωση ιερού ναού στο Λαγκαδά

Θεμελίωση ιερού ναού στο Λαγκαδά

από kivotos

Στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου στο Μελισσοχώρι.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, διαβάσθηκαν τα κόλλυβα του  τιμωμένου Αγίου, ενώ τελέσθηκε  και μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Χαραλάμπους Παπέ, ευεργέτου και δωρητού του ανεγειρομένου ομώνυμου ιδρύματος, την θεμελίωση του οποίου είχε πραγματοποίηση ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά το παρελθόν έτος 2012.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωάννη η τελετή υεμελίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου, όπου και ανεγείρεται το «Ίδρυμα Χαράλαμπος Παπέ».

Κατά την διάρκεια της τελετής παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς και οι κατά σάρκα αδελφές και συγγενείς του εκλιπόντος δωρητού, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μεγάλου ευεργέτη ενώ παράλληλα εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την γρήγορη αποπεράτωση όλων των προβλεπόμενων εργασιών. 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ