Αρχική » Υποτροφίες σε 103 φοιτητές και σπουδαστές από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες σε 103 φοιτητές και σπουδαστές από τη Μητρόπολη Κορίνθου

από kivotos

Συνεχίζοντας το έργο ενίσχυσης των νέων επιστημόνων της περιοχής της, η Μητρόπολη Κορίνθου σε εκδήλωση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, στον ιερό ναρό Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου, προσέφερε 103 υποτροφιές σε αντίστοιχους φοιτητές και σπουδαστές, αξίας 1.000 € η κάθεμία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, εφέτος, αντί του απογευματινού Εσπερινού, που τελούνταν τα προηγούμενα έτη, καθιερώθηκε η πανήγυρη της Μνήμης των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Οικογένειας, με την τέλεση Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου.

Κατ’ την Ιερά Πανήγυρη τελέσθηκε η καθιέρωση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης από τον Μητροπολίτη, ο οποίος στο κήρυγμα του, λίγο πριν την απόλυση, αναφέρθηκε στους εορτάζοντας Αγίους αλλά και στα ιδανικά που μας ενώνουν ως Έθνος, όπως την οικογένεια, την γλώσσα και την Πίστη στον Χριστό, που δυστυχώς προσπαθούν παντοιοτρόπως και με απάνθρωπες πρακτικές να τα ξεριζώσουν από την ζωή μας, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πλήξουν τον ιερό θεσμό της Οικογενείας, ο οποίος αποτελεί την ελπίδα και το στήριγμα κάθε υγιούς σκεπτόμενης και ενεργούσης Κοινωνίας. Τέλος, αναφέρθηκε στον προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «προικοδοτήσεις» τονίζοντας την συνέχεια που διέπει την Μητρόπολή αλλά και την Εκκλησία γενικότερα, καθώς αποτελεί ανασχετικό τείχος στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Οικογένειας σήμερα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ