Αρχική » Χαριτόβρυτο κάλεσμα της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα

Χαριτόβρυτο κάλεσμα της δακρυρροούσης εικόνας της Παναγίας στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνα

από christina

Η εικονα της Παναγίας συνεχίζει να δακρύζει στον Αγιο Δημήτριο Βύρωνα και από ναό γνωρίζουν στους πιστούς οτι  παράκληση γίνεται στις 11 το πρωί.Ο ναός είναι επισκέψιμος καθημερινά.   

Η εικονα της Παναγίας συνεχίζει να δακρύζει στον Αγιο Δημήτριο Βύρωνα και από ναό γνωρίζουν στους πιστούς οτι  παράκληση γίνεται στις 11 το πρωί.Ο ναός είναι επισκέψιμος καθημερινά.   

Η ανακοίνωση του ναού

Στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 συνέβη η δακρυρροή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, γεγονός απρόσμενο και θαυμαστό, πού όλοι οι πιστοί με έκπληξη και δέος αντίκρισαν. 

Έκτοτε η δακρυρροή αυτή δεν σταμάτησε, αλλά κατατίθεται στις πονεμένες και προσερχόμενες ψυχές των αμέτρητων πιστών πού καθημερινά προσέρχονται να γευθούν τη θεία χάρη της και την μαρτυρία της στον χειμαζόμενο, δοκιμαζόμενο και πονεμένο λαό μας.

Η δακρυρροούσα εικόνα της Παναγίας κατέστη προσευχητική καταφυγή όλων μας, για να λαμβάνει συνεχώς μετά από τόσο καιρό η ψυχή των προσερχομένων το ευεργετικό δώρημά της. 

Η παρρησία της και οι πρεσβείες της Παναγίας μας προς τόν Υιό της είναι άπλετη, εφόσον καθημερινά καταγράφονται οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες των προσκυνητών στην χάρη της για την σωτήρια και λυτρωτική ανταπόδοση στα αιτήματά τους, υπέρ υγείας και ιάσεως των εν ασθενεία ευρισκομένων, κατά των παντοειδών πειρασμών, υπέρ της απαλλαγής των «βασάνων» τους, υπέρ ενισχύσεως των έργων τους, υπέρ ανασυγκροτήσεως των ψυχικά συντετριμμένων, υπέρ ευοδώσεως και ολοκληρώσεως του έργου τους, υπέρ ελέους και φωτισμού τους, υπέρ των δοκιμαζομένων και ταλαιπωρημένων. 

Καταθέτοντας οι πιστοί στις θείες Λειτουργίες και λοιπές Ιερές Ακολουθίες και ιδιαίτερα στις Παρακλήσεις πού καθημερινά τελούνται προς το πάναγνο πρόσωπο της Παναγίας της Παρηγορήτριας αισθάνονται το  πνευματικό ανάβλυσμα της χάρης της, την ευεργετική ανταπόδοσή της, την επαλήθευση της προσδοκίας και της ελπίδας τους και την βεβαίωση της παρηγορίας της.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της ανεξάντλητης και συνεχούς δακρυρροής της Ιεράς Εικόνας πού φιλοξενούμε στην Ενορία μας πού δόθηκε ως ίαμα των πληγών μας πού βιώνουμε είτε συλλογικά είτε προσωπικά ο καθένας.                                                                                                                                                        

Προστρέχουμε στην χάρη της, αρχικά να δούμε τα δάκρυά της, μετά να κατανοήσουμε το αξιοθαύμαστο αυτό γεγονός και τέλος να δεχθούμε σίγουροι τις πλούσιες ευεργεσίες της. Όλα αυτά αποβαίνουν ως μητρική στοργή για όλους μας, ως θησαυρός της ελπίδος μας και της αγαθότητος του ελέους της. 

Αυτά τονίζονται, προσκαλώντας όλους σας να τα βιώσετε ενώπιον του δακρυσμένου προσώπου της Παναγίας μας, ιδιαίτερα την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της πνευματικής εγρήγορσης πριν το Πάσχα και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, κατά την προτροπή και το κάλεσμα «έρχου και ίδε», στις καθημερινές πρωϊνές Παρακλήσεις ενώπιον της Ι. Εικόνος Της, στις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στην Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και στις αδιάλειπτες Ευχαριστιακές Συνάξεις κατά την περίοδο του Πεντηκοσταρίου. 

Αγαπητοί αδελφοί μας, 

ας ανταποκριθούμε στο χαριτόβρυτο κάλεσμά της, 

ας αφήσουμε τα δάκρυά της να απαλύνουν το άλγος μας, να δροσίσουν τις ταλαίπωρες ψυχές μας, να σβήσουν τα βροτοκτόνα πάθη μας, να απαλείψουν τις οδύνες μας, τα τραύματα της ψυχής μας και τις θλίψεις μας και τέλος ας αφεθούμε στην χάρη της για να γευθούμε τις άφραστες δωρεές της προς σωτηρία μας.

Για όσους  έχουν την πρόθεση  να ανταποκριθούν στο παρηγορητικό κάλεσμά της ο Ιερός Ναός είναι επισκέψιμος από το πρωί  9.00 έως και τις   8.00 το απόγευμα καθημερινά ενώ η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος τελείται στις 11:00 το πρωί.

Κατά τη ρόδινη και γλυκύτατη περίοδο του Πεντηκοσταρίου ήτοι από 03/05/2021 έως 19/06/2021, θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό μας.

Όσοι έπιθυμούν , μπορούν να δίδουν ονόματα για μνημόνευση Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ