Αρχική » Το 2016 έτος ένωσης ευχήθηκε ο Κύκκου Νικηφόρος

Το 2016 έτος ένωσης ευχήθηκε ο Κύκκου Νικηφόρος

από kivotos

Σε φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας των Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητή κ. Νίκου Περιστιάνη, των αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Φίλιππου Πουγιούτα και Ανδρέα Πολεμίτη, του προέδρου του Τμήματος καθηγητή Χρήστου Οικονόμου, των καθηγητών και σπουδαστών του προγράμματος.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε, έκοψε και διένειμε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, ο οποίος επιδαψίλευσε σε όλους τις ευχές του, για υγεία και προσωπική πρόοδο, ευχόμενος το νέο έτος να είναι πνευματικά πρόσφορο και εποικοδομητικό, με ελευθερία, εξωτερική και εσωτερική. «Εξωτερική από τα δεσμά της τουρκικής δουλείας. Ελευθερία, δηλαδή, στην πατρίδα μας, και εσωτερικά ελευθερία από τα πάθη και τις αδυναμίες μας». 
«Εύχομαι το νέο έτος 2016 να είναι έτος αποκατάστασης, επανένωσης της πατρίδας μας, μέσα όμως σε σωστές συνθήκες. Να είναι δηλαδή μία λύση έντιμη, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, που θα ενώνει πραγματικά την Κύπρο σε ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος χωρίς κατοχικά στρατεύματα, συρματοπλέγματα και εποίκους. Ένα κράτος που θα καλλιεργεί την ενότητα, τη συνεργασία, την αγάπη μεταξύ όλων των κοινοτήτων αυτού του τόπου», υπογράμμισε.
 Μετά την κοπή της πίτας, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών καικΚαθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου.
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ