Αρχική » “Θαύματα” υπόσχεται ιερέας στη Κρήτη, αποστάσεις κρατά η Εκκλησία

“Θαύματα” υπόσχεται ιερέας στη Κρήτη, αποστάσεις κρατά η Εκκλησία

από kivotos

Κεντρικό θέμα στον Τύπο έχει γίνει αυτές τις μέρες η περίπτωση ενός ιερέα από την Κρήτη ο οποίος υπόσχεται θαυματουργές θεραπείες, με τη βοήθεια αγιασμένου λαδιού που βρίσκεται στην εικόνα του Αγίου Ανανία, συστήνοντάς σε ασθενείς να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν. Ο π. Ιωαννίκιος, 94χρονος κληρικός από την Βαχό Βιάννου, καταγράφει όπως λέει τα ονοματεπώνυμα και τις ιστορίες των πιστών που ισχυρίζεται ότι έχει βοηθήσει, ενώ δείχνει και τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα κάποιες αφηγήσεις του κυκλοφορούν σε βίντεο στι διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων περιγράφει την περίπτωση τερατογένεσης που αποφεύχθηκε όταν η έγκυος έβαζε αγιασμένο λάδι πρωί, μεσημέρι, βράδυ, στο κεφάλι και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα ο υπέρηχος μετά από 20 ημέρες να δείξει ότι το παιδί “έγινε καλά”.

Ακόμα περιγράφει την περίπτωση γυναίκας με όγκο στη μήτρα. “Δεν την βοηθούσαν τα φάρμακα, ο όγκος μεγάλωσε και της λέω κόψε τα φάρμακα, βάλε λαδάκι και σώθηκε”.

Αναφέρθηκε ακόμη στην περίπτωση 6χρονου παιδιού με καρκίνο στο κεφάλι που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό. Ο ίδιος λέει στο βίντεο ότι έδωσε στη μητέρα του λάδι από το καντύλι του Αγίου για να βάζει στο παιδί και της είπε να μην φοβάται, αν και οι χειρουργοί ήταν Εβραίοι “οι οποίοι μας μισούν”.

“Στη διάρκεια του χειρουργείου”, λέει εμφανίστηκε ο Άγιος Ανανίας με την μορφή γιατρού, έδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει το χειρουργείο και το παιδί που ήταν ξεγραμμένο, σώθηκε και τώρα είναι υγιέστατο”.

Ένα ακόμη “θαύμα” αφορά παιδί που είχε μόνο το αριστερό πόδι και το δεξί… φύτρωσε, όταν η έγκυος μητέρα του ακολούθησε τις συμβουλές του, νήστεψε, εξομολογήθηκε και έβαζε το λάδι στην κοιλιά της. Αναφέρεται και σε περιπτώσεις γυναικών με αλλεπάλλλες αποτυχημένες εξωσωματικές, που απέκτησαν πολλά παιδιά με το λάδι του Αγίου και τη νηστεία αλλά και σε πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών που θεραπεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο. “Ήλθε σ’ εμένα η οδοντίατρος (την κατονομάζει) με καρκίνο θυρεοειδούς, της δίνω λάδι και η επόμενη εξέταση ήταν καθαρή”.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα “Πατρίς” της Κρήτης, άνθρωποι από το χώρο της Εκκλησίας οι οποίοι βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία, γνωρίζουν το θέμα καθώς έχουν γίνει και αποδέκτες καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες ο υπερήλικας ιερέας υπόσχεται θαυματουργές θεραπείες χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης. “Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος, τι να κάνουμε” μας είπαν.

Πάντως Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος είπε στην “Πατρις”: “Πρέπει να αγωνιζόμαστε, να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και να μην στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα. Ελπίζω οι άνθρωποι να το καταλαβαίνουν αυτό”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ