Αρχική » Λαμπρά Θεοδώρεια στην Ορεστιάδα

Λαμπρά Θεοδώρεια στην Ορεστιάδα

από kivotos

Tην γιορτή εορτή των πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων, γιόρτασε η Νέα Ορεστιάδα το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, στις 19 Μαρτίου. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού ήταν οι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βέροιας κ. Παντελεήμων και Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Θεοδώρων, στον οποίο την Τετάρτη 16 Μαρτίου εξετέθη προς προσκύνηση των πιστών,  η εικόνα της Θεοτόκου εκ του άλλοτε ακμάζοντος Σιναϊτικού Μετοχιού στην Αδριανούπολη.

Ανήμερα της εορτής το πρωί της Θείας Λειτουργίας προέστη και μίλησε ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού. Μετά την Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκαν οι εικόνες των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας της Σιναΐτιδος και στην κεντρική πλατεία της πόλης ευλογήθηκαν οι άρτοι και προσεφώνησε τους επισήμους και τους πιστούς ο οικείος Αρχιερέας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, οι βουλευτές Έβρου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασοπονίας, που εδρεύει στην Ορεστιάδα Σπυρίδων Κουτρούμπας, ο διοικητής της  3ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και φορέων, μαθητές από τα σχολεία της πόλης και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ