Αρχική » Αγώνας μπάσκετ στην Πάτρα στη μνήμη των Ελλήνων ηρώων

Αγώνας μπάσκετ στην Πάτρα στη μνήμη των Ελλήνων ηρώων

από kivotos

Μέσα από μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη εκδήλωση τα νιάτα της Πάτρας, έδωσαν το δικό τους μήνυμα, για την αξία τού ανθρώπου, για την ενότητα, την ευγενή άμιλλα και τις αξίες της ζωής, όπως νοηματίζονται μέσα στο πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης πού διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Ολυμπιάδος Πατρών την Κυριακή της Ορθοδοξίας ανάμεσα στις ομάδες νέων τού Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών και Στρατιωτικών τού ΚΕΤΧ, διεφάνη το πνεύμα της αγάπης και της ενότητος, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τα νιάτα μας, τα οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε χρυσή ελπίδα και χρυσές εφεδρίες για το μέλλον.

Ο αγώνας ήτο αφιερωμένος στή μνήμη τών παιδιών πού έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την Πατρίδα στα Ίμια το 1996 (Έκτορα Γιαλοψό, Χριστοδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο), στα πατρινόπουλα, Κωνσταντίνο Κακαβά πού έπεσε στην Αγχίαλο στις 13 Νοεμβρίου 2000 και Φώτη Ανδρικόπουλο πού έπεσε στις 7 Οκτωβρίου 2014 στο Βόλο, ως και στα παιδιά πού έπεσαν πριν από λίγο καιρό στη νήσο Κίναρο (Αναστασιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου).

Μετά τον αγώνα ο Σεβασμιώτατος τίμησε τούς, Παναγιώτη Γιαννάκη, διεθνούς φήμης αθλητή και προπονητή της καλαθοσφαίρισης και τούς Πατρινούς αθλητές τού ιδίου αθλήματος Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Γεώργιο Σκροπολίθα και Νικόλαο Δίπλαρο.

Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, ενώ δεν έλειψε ο ενθουσιασμός από το πλήθος τού λαού (πάνω από 2.500) νέους στην πλειονότητα, πού κατέκλυσαν το γήπεδο.

Μεταξύ τών άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε: «…Διοργανώσαμε αυτόν τον αγώνα για να δηλώσωμε την ενότητα μεταξύ των μελών της τοπικής μας Εκκλησίας και τη δραστηριότητα των νέων μας» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δείξωμε ότι η σωματική γυμνασία είναι συνάρτηση και της πνευματικής γυμνασίας, διότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα, είναι δημιούργημα τού Θεού, ψυχοσωματική ολότητα και ως τέτοιο δημιούργημα τον αντιμετωπίζει η Εκκλησίας μας…».

Έκανε αναφορά στα παιδιά πού σκοτώθηκαν για την Πατρίδα, ενώ χαιρέτισε ιδιαιτέρως τούς γονείς και συγγενείς τού Κώστα Κακκαβά και Φώτη Ανδρικόπουλου πού ήταν παρόντες.

Επήνεσε ιδιαιτέρως τον δραστήριο Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Μαρίνης Πατρών π. Παναγιώτη Θωμά και τούς συνεργάτες του, τον Διάκονο Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο ως και όλους, όσοι συνεργάστηκαν για την μεγάλη επιτυχία της εκδηλώσεως.

Την εκδήλωση επλαισίωσαν η χορωδία τού 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, η μικτή χορωδία της Ενορίας Αγίας Μαρίνης Πατρών και ο χορευτικός Όμιλος τού Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας Μακρυγιαννη Πατρών.

Προσεφώνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς και ο Εκπρόσωπος τού Διοικητή τού ΚΕΤΧ, Υποδιοικητης Οικονόμου Νικόλαος.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης σέ δηλώσεις του είπε: «..Είναι μεγάλη τιμή για το μπάσκετ το ότι έχει επικοινωνήσει τοσο πολύ μέ την κοινωνία και θεωρώ ότι η Εκκλησία και το μπάσκετ σέ μαθαίνουν πολλά πράγματα, τα οποία είναι κοινά. Νά σέβεσαι τον αντίπαλό σου, νά παλεύης, νά συνεργάζεσαι μέ τούς ανθρώπους, νά δίνεις το χέρι σου…» και πρόσθεσε: «… Νομίζω ότι η Εκκλησία και το Μπάσκετ πρέπει νά είναι κοντα ως θεσμοί, γιατί μόνο καλό θά κάνουν στην κοινωνία και στή νεολαία μας…».

Παρέστη ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πολλοί ιερείς ως και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ