Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά τις τελευταίες αποτρόπαιες πράξεις βίας και τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες, εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς το λαό του Βελγίου, διαβεβαιώνοντάς ότι οι προσευχές των ελληνορθοδόξων της Αμερικής συνοδεύουν τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των βαρβάρων αυτών επιθέσεων.

Στο άκουσμα των τρομοκρατικών πληγμάτων στις Βρυξέλλες, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δήλωσε: «Την ώρα αυτή της απρόσμενης και φρικαλέας τραγωδίας, καθώς βιώνουμε τον πόνο, τη θλίψη, και την αγανάκτηση, μπορούμε όλοι να βρούμε στήριγμα και ελπίδα στη Πίστη μας, ιδιαίτερα δε στα σωτηριώδη γεγονότα του Σταυρού και της Αναστάσεως, που αποτελούν την καλύτερη πηγή ανακουφίσεως, παρηγορίας και ειρήνης».

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συμπαρίσταται σε όλους τους ανθρώπους πίστεως και καλής θελήσεως και υποστηρίζει τις προσπάθειες των θρησκευτικών ηγετών – ειδικά δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα– στην προσπάθεια σφυρηλατήσεως αμοιβαίας κατανοήσεως, σεβασμού και συμφιλιώσεως μεταξύ όλων των ανθρώπων.