Αρχική » Δεκάδες νεκροί χριστιανοί στο Πακιστάν από επίθεση Ταλιμπάν

Δεκάδες νεκροί χριστιανοί στο Πακιστάν από επίθεση Ταλιμπάν

από kivotos

Στους 65 ανέρχονται οι νεκροί ενώ πάνω από 300 είναι οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου σε ένα πολυσύχναστο πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν στην πλειονότητα του χριστιανικό καθώς γιόρταζαν το Καθολικό Πάσχα. 

Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί αφού η κατάσταση πολλών τραυματιών θεωρείται κρίσιμη.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά επειδή η επίθεση σημειώθηκε στην έξοδο του δημόσιου Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, σε απόσταση μερικών μέτρων από την παιδική χαρά. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλαια, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι μόλις κατακάθισε η σκόνη είδαν ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης του πάρκου.

 

Οι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση

Ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας.

“Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Εχσανουλάχ Εχσάν. “Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις”, είπε.

Οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ