Αρχική » H Κρήτη αγκάλιασε το Τίμιο Ξύλο

H Κρήτη αγκάλιασε το Τίμιο Ξύλο

από kivotos

Με κατάνυξη και ευλάβεια έγινε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους και μεταφέρθηκε για προσκύνημα στο Ηράκλειο.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό του Αγίου Μηνά με δοξολογία που τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και πλήθος πιστών έσπευσε για να το προσκυνήσει.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στό «δώρο» της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στό μέσον της Τεσσαρακοστής ευχαρίστησε το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, τό Σύλλογο «Φίλοι του Αγίου Όρους Ηρακλείου» για την πρόταση και πρωτοβουλία τους, τη ΣΕΑΠ για τη συμμετοχή της στην υποδοχή, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς για τη καρδιακή και ουσιαστική συμμετοχή τους και ευχήθηκε σε όλους πλούσια και αφειδώλευτη τη χάρη καί την ενίσχυση του Τιμίου καί Ζωοποιού Σταυρού.

Το Τίμιο Ξύλο θα εκτεθεί προς προσκύνημα, μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου.

Επίσης, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γέροντος Φιλόθεου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου στις 19:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου θα αναπτύξει το θέμα: “Το νόημα και η πράξη της Νηστείας στην Ορθόδοξη Παράδοση”.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ