Αρχική » Ομιλία για τον Πατροκοσμά στην Άρτα

Ομιλία για τον Πατροκοσμά στην Άρτα

από kivotos

Σε μια ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολη Άρτας πραγματοποιήθηκε ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα την Κυριακή 3 Απριλίου με θέμα «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η ελληνορθόδοξη παιδεία».

Παρουσία των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και Άρτης κ. Ιγνατίου, των κληρικών, των τοπικών αρχόντων και πλήθους λαού, ο κ. Χολέβας με πολύ περιεκτικό και κατανοητό τρόπο παρουσίασε το εθνοσωτήριο έργο του Πατροκοσμά, ιδιαίτερα στον τομέα της ελληνορθόδοξης μορφώσεως και ανάστασης του έθνους, πτυχές του οποίου παρουσίασε μέσα από τις ιστορικές πηγές και μαρτυρίες.

Ο Σεβασμιώτατος Άρτης ευχαρίστησε τον ομιλητή για την παρουσία του και την επίκαιρη αφυπνιστική εισήγησή του, τονίζοντας και ο ίδιος ότι το έθνος μας θα καταφέρει πάλι να σταθεί στα πόδια του έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό και στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις του.

Της ομιλίας προηγήθηκε η τέλεση του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

 
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ