Αρχική » Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λέσβο

από kivotos

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λέσβο παρουσιάζει με ρεπορτάζ της στο “Βήμα” η Μαρία Αντωνιάδου. Έτσι αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξη του Ποντίφικα στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο, επίσκεψη στο hot spot της Μόριας όπου ο Ποντίφικας, ο Οικουμενικός  Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα χαιρετήσουν προσωπικά έναν έναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί καθώς και την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος των τριών Προκαθημένων που θα αναφέρεται στο προσφυγικό και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

Η επίσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι της ίδια ώρας και άγνωστο παραμένει εάν θα επισκεφθεί την ολιγάριθμη κοινότητα των Ρωμαιοκαθολικών στο νησί ή εάν θα χαιρετήσει τους πιστούς στο λιμάνι όπου αναμένεται να εκφωνήσει μικρής έκτασης ομιλία με την οποία θα αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα. Μάλιστα αναμένεται να αποτίσουν οι τρείς Ιεράρχες φόρο τιμής στη μνήμη των πνιγμένων προσφύγων στα νερά του Αιγαίου από την προβλήτα του λιμανίου της Μυτιλήνης.

 
 
Στο νησί ο «οργανωσιάρχης» των Παπικών ταξιδιών
Επίσης ήδη βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο «οργανωσιάρχης» των Παπικών ταξιδιών προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.. Ο Αρχιμανδρίτης Μαουρίσιο Ρουέντα  Μπελτς ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Μαρτίου και διαδέχθηκε τον Αλμπέρτο Γκασπάρι. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κολομβία ο Μαουρίτσιο Ρουέντα αποτελεί προσωπική επιλογή του Πάπα Φραγκίσκου. Στα 46 του χρόνια ο Αρχιμανδρίτης φοίτησε σε σχολεία και πανεπιστήμια της Μπογκοτά και πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης με εξειδίκευση στο εκκλησιαστικό δίκαιο. Γνώστης πέντε γλωσσών προέρχεται από το διπλωματικό σώμα της Αγίας Εδρας και έχει υπηρετήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιορδανία.Ο Αρχιμανδρίτης Μαουρίτσιο Ρουέντα θα συμμετάσχει σ΄όλες τις συσκέψεις και θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας και θα επιβλέψει τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η επίσκεψη του Πάπα το πρωί του Σαββάτου. Μαζί του αναμένεται να φτάσουν άλλα πέντε στελέχη του Βατικανού καθώς και η εκπρόσωπος της Alitalia με αεροπλάνο της οποίας ταξιδεύει ο εκάστοτε Ποντίφικας.
Με τον «οργανωσιάρχη» του Πάπα στην Μυτιλήνη θα βρεθεί και ο πρέσβης του Βατικανού στην Αθήνα Αρχιεπίσκοπος Εντουαρντ Ανταμς ενώ στο νησί βρίσκεται ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Τήνου, Νάξου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου  της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα κ. Νικόλαος.

Στην Μυτιλήνη φτάνουν ακόμη ο Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης ο οποίος θα συμμετάσχει σ΄ όλες τις συσκέψεις για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην νησί καθώς και ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ