Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα κάνει και τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλονή, την Παρασκευή 15 Απριλίου, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής. Το Παντοπωλείο θα ονομαστεί «Αποστολή του Παπά-Στρατή, Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Δήμου Λέσβου»,  εις μνήμην του παπά Στρατή, του οποίου έργο ζωής ήταν η προσφορά και η αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Ο δήμος Λέσβου συνεργάστηκε ένθερμα για την δράση αυτή καθώς πέρα από την παραχώρηση του χώρου στέγασης του Παντοπωλείου, η οποία έγινε με την επιμέλεια του αντιδημάρχου κ. Βέρρου, προχώρησε με την επιμέλεια της αρμόδιας αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, κας Αναστασίας Αντωνέλλη και σε μια γενικότερη συνεργασία με την «Αποστολή», προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία του.

Έτσι, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Παντοπωλείου, ο οποίος είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τον υπάρχοντα του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όσο για τους ενδιαφερόμενους, μπορούν από την Τρίτη 19 Απριλίου, να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο των υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», στην Καλλονή. 

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνέλλη «…αποδεικνύεται ξανά, ο σημαντικός ρόλος, ιστορικά αποδεδειγμένος, που μπορεί και πρέπει να έχει η Εκκλησία σε στιγμές κρίσης  του Ελληνισμού. Σήμερα σε μια εποχή γενικής κατάρρευσης και σύγχυσης, μας είναι πολύτιμο το παράδειγμα της. Είμαι σίγουρη ότι ο παπά- Στρατής, και μετά θάνατον, νοιώθει δικαιωμένος».