Αρχική » Αδελφοποίηση εκκλησιαστικών λυκείων Πάτρών και Κρήτης

Αδελφοποίηση εκκλησιαστικών λυκείων Πάτρών και Κρήτης

από kivotos

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών πραγματοποιήθηκε η τελετή της αδελφοποιήσεως με την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Την παραμονή, ο Σχολάρχης της Σχολής της Κρήτης, κ. Θωμάς Παναγιώτου, μαζί με καθηγητές και ομάδα μαθητών συμμετείχαν στο Μέγα Απόδειπνο και στους Χαιρετισμούς τού Αγίου Ανδρέου πού τελεί κάθε Τρίτη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, στον Νέο Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Την επομένη έγινε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στο ιερό Παρεκκλήσιο τού Ιερού Χρυσοστομου τού Εκκλησιαστικού Λυκείου, χοροστατούντος τού Μητροπολίτου Πατρών ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους μαθητές και των δύο σχολείων, οι οποίοι έψαλαν μαζί με τούς διευθυντές, εκκλησιαστικούς ύμνους.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η τελετή αδελφοποιήσεως, υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο, αντηλλάγησαν δώρα, ενώ τά παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, η  προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Δημακόπουλος.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ