Αρχική » Θάλασσα ειρηνής το Αιγαίο και παρέμβαση του ΟΗΕ και της παγκόσμιας κοινότητας ευχήθηκαν οι τρείς Προκαθήμενοι

Θάλασσα ειρηνής το Αιγαίο και παρέμβαση του ΟΗΕ και της παγκόσμιας κοινότητας ευχήθηκαν οι τρείς Προκαθήμενοι

από kivotos

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή τους στο προσφυγικό στρατόπεδο της Μόριας, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έστειλαν ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Καθοριστικής σημασίας, η παρουσία του Πάπα στον τόπο μας. Μαζί υπογραμμίζουμε τη σύγχρονη τραγωδία των προσφύγων» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄.

«Ενώνουμε τις φωνές μας για να καταδικάσουμε τον ξεριζωμό των προσφύγων. Από τη Λέσβο ξεκινά ένα παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης ώστε να αλλάξουν ρότα όσοι κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους και να επιστρέψει η ειρήνη. Θρηνούμε τις χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν στο Αιγαίο. Απευθύνω έκκληση να αναλάβει επιτέλους ο ΟΗΕ να πράξει τα δέοντα ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση.»

«Καμαρώνω για τους Έλληνες που παρά τις δυσκολίες βοηθούν τους πρόσφυγες ώστε να γίνει ο Γολγοθάς τους ελαφρύτερος» υπογράμμισε.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: «Ταξιδέψαμε ως εδώ για να σας πούμε ότι σας νοιαζόμαστε, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους Έλληνες που σας καλωσόρισαν. Η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει ένας τάφος. Είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου. Πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουμε τα μάτια και τις καρδιές του κόσμου» δήλωσε.

Τελευταίος μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πρόσφυγες είπε: «Δεν είστε μόνοι. Περάσατε πολλά δεινά σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ήρθα εδώ για να σταθώ δίπλα σας και να ακούσω τις ιστορίες σας. Ήρθαμε για να επιστήσουμε και πάλι την προσοχή του κόσμου στη σοβαρή αυτή ανθρωπιστική κρίση». 

«Ο ελληνικός λαός με μεγάλη γενναιοδωρία ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, παρόλο που διανύει μια δύσκολη περίοδο» πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ