Αρχική » Πως η Λέσβος θα διατηρήσει τη μνήμη της επίσκεψης των Ιεραρχών

Πως η Λέσβος θα διατηρήσει τη μνήμη της επίσκεψης των Ιεραρχών

από kivotos

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της Λέσβου άνοιξε με την επίσκεψη των ηγετών του Χριστιανισμού Πάπα Φραγκίσκου της Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Κι ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός φρόντισε με ένα βιβλίο να κάνει πραγματικότητα αυτή τη νέα σελίδα.

Το μήνυμα των τριών ιεραρχών στη «νέα σελίδα στην ιστορία της Λέσβου» γράφει:

«Συγχαίρω τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου για το παράδειγμα της αλληλεγγύης που έδειξαν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των προσφύγων στο νησί. Πολλές ευχές ειρήνης, και ο Κύριος να σας ευλογεί», αναφέρει ο Πάπας.

«Εις ευλογίαν και ανάμνησιν μιας ιστορικής ημέρας» γράφει ο Πατριάρχης. Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμπληρώνει: «Μια ημέρα ανάστασης. Ευχαριστίες πολλές».

«Γιαα το νησί της Λέσβου γράφεται μια καινούργια σελίδα στην ιστορία. Είμαστε περήφανοι για το λαό μας που ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το κάλεσμα» είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους εκατοντάδες Μυτιληνιούς που έσπευσαν λιμάνι για να δουν και να ακούσουν τους τρεις Ιεράρχες της χριστιανοσύνης.

Τις επόμενες μέρες στο δημοτικό κήπο, πλάι στο παραδοσιακό δημαρχείο στη Μυτιληνιά προκυμαία θα φυτευτεί μια ελιά που ευλόγησαν οι τρεις Ιεράρχες λίγο πριν αναχωρήσουν από το νησί. Ενώ μια μαρμάρινη επιγραφή στο πλάι της θα θυμίζει τη μέρα της επίσκεψης.

Αλλά και στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, εκεί όπου στάθηκαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα στηθεί το άγαλμα της αλληλεγγύης της Λέσβου. Το πρόπλασμα του αγάλματος είναι ήδη έτοιμο, δείχνει δυο χέρια που βαστά το ένα το άλλο ενώ στη βάση του μια επιγραφή σε πολλές γλώσσες θα θυμίζει τα λόγια των χριστιανών ηγετών προς την παγκόσμια κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ