Αρχική » Στήριξη από την Αρχιεπισκοπή σε άπορες οικογένειες της Ορεστιάδος

Στήριξη από την Αρχιεπισκοπή σε άπορες οικογένειες της Ορεστιάδος

από kivotos

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Ορεστιάδα το πρωινό της 19ης Απριλίου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.  Ιερώνυμο. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, κλήρος, άρχοντες και λαός με τις θερμές εκδηλώσεις τους προς τον Μακαριώτατο εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη με την οποία οι ακρίτες μας περιβάλλουν την Εκκλησία και τους θεσμούς της.

Στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού τον Μακαριώτατο, συνοδευόμενο από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ Δαμασκηνό, υπεδέχθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης, ο ιερός κλήρος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού Στρατηγός Ιωσήφ Μαυράκης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων, οι μαθητές των σχολείων με τις σημαίες τους, αντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων, με εθνικές ενδυμασίες, και πλήθος κόσμου από την πόλη και τα χωριά.

Ο Μακαριώτατος στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας και ακολούθησαν οι προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου,  του Δημάρχου, του Αστυνομικού Διευθυντού και η αντιφώνησή του Αρχιεπισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Ορεστιάδος, απόγονοι προσφύγων από την Αδριανούπολη, την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των προσφύγων, τους οποίους κατά καιρούς περιθάλπτουν και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη στήριξη που προσφέρει η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στο Κοινωνικό Φαρμακείο, που λειτουργούν στην Ορεστιάδα.

Μετά την δεξίωση ο Μακαριώτατος μοίρασε 150 δέματα με τρόφιμα σε ισάριθμες άπορες οικογένειες, εν όψει των ημερών του Πάσχα, και ξεναγήθηκε στους χώρους του  Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας, που λειτουργεί στην Ορεστιάδα, και όπου φιλοξενούνται οι πνευματικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη αυτή.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από το Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ιωσήφ Μαυράκη επισκέφθηκε το παραμεθόριο Ελληνικό Φυλάκιο 5, απέναντι απ’ την Αδριανούπολη. Εκεί ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του Φυλακίου και ευλόγησε το στρατευμένα νιάτα.

Ακολούθησε επίσκεψη του Μακαριωτάτου και των επισήμων στο παρακείμενο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στα σύνορα. Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και η αδελφότητα παρέθεσαν πλούσια τράπεζα προς τιμήν της Σεπτής Κορυφής. Ευχάριστη έκπληξη για τον Μακαριώτατο ήταν οι γυναίκες της Βύσσας που τραγούδησαν και χόρεψαν προς τιμήν του και του προσέφεραν τοπικά προϊόντα.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ολοκληρώθηκε τις απογευματινές ώρες της 19ης  Απριλίου.  οπότε αυτός και η συνοδεία του ανεχώρησαν αεροπορικώς από Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ